Sider

fredag den 25. august 2017

Om at simulere sin tilpasningsevne

Jeg skider på gulvet af foragt, hvis jeg skal høre flere der bruger ordet ”omstillingsparat”. Jeg har svært ved at se det positive ved dette ord. Det er sådan set ikke fordi jeg er imod konceptet om at tilpasse sig, men fordi jeg har ufatteligt svært ved at bruge ordet omstillingsparat om mig selv, uden at føle mig totalt personlighedsberøvet.

Jeg skal ikke sidde her og have ondt af mig selv, imens jeg gemmer mig bag min MacBook med en kop Nescafé og en spandauer fra Lidl. Jeg har ikke ondt af mig selv, men jeg har ondt af min generations evige søgen på at passe ind i systemer, der ikke har været omstillingsparate nok, til at passe ind i min generations systemer. Jeg har brugt timer, dage, uger og år på at blive klar. Klar til at være omstillingsparat. Jeg tror jeg misforstod noget som teenager, da jeg fik opfattelsen af, at det hele handlede om at danne en identitet, så man kunne stå stærkt i sin videre livsrejse. Nu handler det tilsyneladende om at være en basic bitch der skal kunne have et stramt suit på, men også gerne være casual-lerskulptør-agtig og helst ikke bære en læbestift der er meget mørkere end kaukasisk mellemkød, for det ved vi alle sammen godt betyder, at man er frisky og har været med i et ”M!” Magasin i 00’erne. (hvad fanden blev der egentligt af ”M!”? Hvis nogle ved noget, så henvend jer gerne, men helst ikke til mig.)

Hvorfor er det at man skal tvinges til at lyve for sig selv og sin kommende arbejdsplads? Vi kan jo for helvede ikke alle sammen rende rundt og være ekstroverte, korrekturlæsende, humoristiske, servicemindede, skarpøjede, klaverspillende, børsopdaterede, håndtegnende, pulsliderlige, hyperdynamiske, idegenererende, chokoladekagebagende, openmindede og omstillingsparate, vel? Er jeg den eneste hvis patter slæber langt hen af gulvet, med en brosten i hver, fordi jeg er så træt af at blive følelsesmæssigt gruppevoldtaget af systemer, der påstår at være innovative? Hvad er det egentligt for noget pis? Hvem er det der sidder derude og synes at nævnte hurra-ord, omstillingsparat, har lige så meget værdi som evnen til at omgå sig socialt eller at læse og skrive?

Kan vi ikke lige få kammertonen engang? Omstillingsparat er blevet jongleret ned i den forkerte ord-definitionskasse. Det skal vidst flyttes til kassen med ”korpulent”, ”Overflødighedshorn” og ”badutspringer”, altså ord som man bruger ca. 2 gange i sit liv, og som man aldrig rigtigt identificerer med noget seriøst i tilværelsen. Kan det virkelig passe, at størstedelen af Danmark render rundt og synes at omstillingsparathed ikke bør kategoriseres som et skældsord? Hvem fanden skal man lade sig røvpule af, for at få et Amen!?

Med venlig hilsen

Mathilde, en genstridig møgfisse