Sider

torsdag den 23. november 2017

Whack Friday

Af Mathilde


Tillykke, du kan købe en fejlproduceret Bodum stempelkande. Ja altså, ikke den med thermo, men den,  som er til dig der er tosset med halvlunken kaffegrums og som ikke har fået undersøgt markedet, inden du fik den omtalte kande smidt i nakken, til den sindssyge pris på 149 kroner. Hvor er det dog skønt med sådan en Black Friday.

Jeg er glad på dine vegne, den stempelkande har helt sikkert løst et problem for dig. Det er nok i virkeligheden ligesom den syntetiske sweater du købte sidste år, ved samme anledning. Den har simpelthen ledt til en endegyldig euforisk lykkefølelse hos dig, har den ikke? Eller de der brækfarvede Moon Boots du købte forrige år, som du fik for en tusselap. Husker du den fantastiske købsoplevelse? Du stod der i din militærgrønne flyverdragt, du vidste jo godt at de brækfarvede Bratz-fødder ikke helt matchede dragten. De matchede heller ikke halstørklædet til hende der stod ved siden af dig, men hun havde fået et af de sidste par i 39. Køen var lang, og du havde ondt i lænden, fordi du havde sovet dårligt, og måske også fordi at du havde spist så mange billige pebernødder, at din fordøjelse var gået i stå. Det ene snørebånd var flæset lidt på den højre støvle, som du stod med under armen, men det var nok fordi det var udstillingsmodellen du fik fat i. Men det var vel også okay. Det retfærdiggjorde du overfor dig selv, i hvert fald. Da du kom op til kassen, råbte ekspedienten med en tør stemme ind i dit ansigt; ”de kan byttes til en anden vare, inden for 10 dage!”, imens hun flåede støvlen ud af armhulen på dig, og forsvandt ind i kødranden, mens du efterladt stod tilbage med store spørgerne, blodsprængte øjne.

”999 kroner skal jeg bede om, er det på kort, er det kontant, er det på Mobilepay, er det på Apple Pay, skal de kunne byttes, vil du have en pose, skal det være en plasticpose, vil du have kvitteringen, skal kvitteringen ned i posen” hvæsede ekspedientens sandstorm af en stemme, ind i dit fjæs. Ja, og før du vidste af det var du som en sædcelle på vej på hen imod nogle skønne duftstiks, med marcipanduft, sammen med dine brækfarvede Moon Boots og cirka 621 andre mennesker. Hmm… Og det kunne da også være, at du lige skulle tjekke kosmetikafdelingen ud. Der var vidst noget med, at man kunne få en pakke med 15 neglelakker, fra 2003, til 100 kroner.

I USA er 10 mennesker døde grundet Black Friday. 10 mennesker på 10 år. 2 af dem blev skudt i en Toys R US i Californien. Jeg håber sgu at det barn fik sin Nerf Gun til jul, når nu der skulle være sådan et helveds postyr. Hvad er det der går igennem hovedet på os, når vi tænker at det er en pisse fed idé at købe et bæbrunt lerfad, som ingen nogensinde har manglet?

Jeg har et godt råd til dig, som har tænkt dig at shoppe på Black Friday: Lad være. Det er en kapitalistisk helvedesmaskine, som suger dig ind og æder dit hjerte, voldtager din hjerne, og lader dig ligge i en sø af mangel på identitetsfølelse og omsorg for dine medmennesker. I øvrigt er det udansk af helveds til. Stop lige op engang. Kig dig om. Tænk dig om. Du har ikke brug for ting, du har brug for kærlighed.


...og så lige en GIF af mit yndlings dyr